Hoofdgerecht
Pasta provençal met zalm, tomaat en lente-ui
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 el olijfolie
- • 1 teentje knoflook fijngesneden
- • 4 el (half)gedroogde tomaatjes (Proef) in kleine stukjes
- • 100 ml crème fraiche
- • 100 g mascarpone of andere roomkaas
- • sap van 1 limoen
- • 2 el provençaalse kruiden
- • 200 ml visbouillon of groentebouillon
- • 1 pak speltpasta (zoals fusilli van la Bio Idea)
- • 4 tomaten elk in 6 partjes gesneden
- • 200 g gerookte zalm in repen
- • 1 lente-ui in ringen.
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de gedroogde tomaat, room, mascarpone, limoensap, provençaalse kruiden en de bouillon toe, roer goed door en laat 10 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de partjes verse tomaat, de zalm en de lente-ui door de saus en warm alles goed door.
- Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Half gedroogde tomaten
3,19 90 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Spelt fusilli
3,69 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!