Hoofdgerecht
Pasta peperonata
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g tomaten
- • 340 g pasta
- • 70 g tomatenpuree
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 rode paprika's
- • 2 gele paprika's
- • 1 ui
- • 1 rode peper
- • 4 el olie
- • 2 el azijn
- • 1 el honing
- • Handje Parmezaanse kaas
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Was de paprikahelften goed en snijd ze in lange repen van 1 - 2 cm breed. Was de tomaten en snijd ze klein. Snijd de rode peper in flinterdunne reepjes. (Hou je niet van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten). Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak ui, rode peper en paprika’s gedurende 10 minuten tot ze zacht worden en wat kleur krijgen. Schep of schud regelmatig om.
- Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree, de geperste knoflook en de tomaten toe. Vul het tomatenblikje twee keer met water en blus hiermee af.
- Voeg de azijn en de honing toe en laat de peperonata met de deksel op de pan tenminste 20 minuten op een laag vuur stoven tot de paprika’s zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden met een flinke schep peperonata. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer eventueel met een paar basilicumblaadjes.
Boodschappen lijst
- Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Natuurazijn - inmaakazijn
2,69 750 ml
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!