Hoofdgerecht
Pasta met groene pompoen en rozemarijn
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 473 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g pasta
- • 250 ml soja cuisine
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 90 g rauwe ham, in reepjes
- • 1 groene pompoen, geschild en vruchtvlees in blokjes
- • 1 teen knoflook, fijngesneden
- • 2 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de rozemarijnnaaldjes toe en bak al roerend goudbruin (1-2 minuten). Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak intussen de pompoenblokjes met de knoflook al sudderend in de pan met olie, ca. 5 minuten, of tot de pompoen gaar is. Af en toe roeren. Voeg de (soja)room toe en verwarm.
- Breng de pompoen op smaak met zout en peper en meng door de afgegoten pasta, samen met de rauwe ham en de helft van de parmezaan. Bestrooi met de rozemarijn en serveer meteen. Geef de rest van de parmezaan er apart bij.
Boodschappen lijst
- Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Rauwe ham
4,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!