Hoofdgerecht
Pasta bolognese met gesmoorde spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g champignons, in plakjes
- • 160 g volkorenpasta
- • 150 g spinazie
- • 150 ml bouillon
- • 100 ml rode wijn
- • 2 plakken (vegetarische) bacon, in reepjes
- • 2 winterpeen, in blokjes
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 stengel bleekselderij
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 1 laurierblad
- • 2 el tarwebloem of boekweitmeel
- • 2 el peterselie, fijngehakt
- • 1 el olijfolie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 tl oregano
BEreidings wijze
- Verwarm de olie en bak de bacon knapperig. Haal uit de pan en bak de peen, ui, bleekselderij en knoflook tot de ui glazig is in dezelfde pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Roer er dan de bloem door.
- Voeg wijn en bouillon toe, oregano en laurierblad. Laat pruttelen tot de wortel beetgaar is. Kook ondertussen water voor de pasta.
- Kook de pasta al dente en bak in een andere pan intussen de champignons even aan. Voeg de spinazie hieraan toe en laat het ca. 2 minuten slinken.
- Meng saus, pasta, spinazie, champignons en bacon. Bestrooi met peterselie en garneer eventueel met oregano.
Boodschappen lijst
- Volkoren penne
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rouge
3,89 25 cl
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Peterselie
2,59 10 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!