Hoofdgerecht
Parelgort-risotto met bleekselderij en rozijnen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 723 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1,2 l groentebouillon
- • 300 g parelgort
- • 200 g blauwe kaas
- • 150 g crème fraîche
- • 100 g rucola
- • 75 g rozijnen, geweld
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 bleekselderij, schoongemaakt en in kleine stukjes
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 el vadouvan
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit in een pan op laag vuur de ui glazig in de zonnebloemolie. Voeg de parelgort toe en gaar dit als een risotto, dus beetje bij beetje scheutjes bouillon toevoegen, al roerend door de parelgort laten opnemen, net zoveel en zolang tot de gort bijna gaar is.
- Voeg de bleekselderij aan de bijna gare parelgort toe en gaar nog even verder. Maak verder op smaak met de vadouvan, crème fraîche en zout en peper.
- Voeg de gewelde rozijnen toe en verdeel over 4 warme borden of kommen. Brokkel de kaas erover en serveer met rucola.
Boodschappen lijst
- Roquefort
5,19 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Parelgort
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Bleekselderij
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!