Ontbijt
Pannenkoekjes van boekweitmeel
- • Ontbijt
- • 4 personen
- • 250 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml plantaardige drink
- • 200 g boekweitmeel
- • 3 gewelde abrikozen, in kleine stukjes
- • 1 ei
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • ½ tl zout
- • Olijfolie
BEreidings wijze
- Meng in een ruime kom het meel, het ei, de drink, kurkuma, een halve eetlepel olie en het zout tot een stevig doch vloeibaar beslag. Leng eventueel aan met water.
- Bak in een hete koekenpan met olie van het beslag dunne goudbruine flensjes om te vullen en op te rollen. Of maak dikke mini-pancakes met een doorsnee van ca. 8 cm.
- Draai de pannenkoeken om als de bovenkant droog is en vol zit met bubbeltjes en bak de andere kant totdat de boven- en onderkant knapperig voelen en er bruin uitzien. Gebruik niet te veel olie bij het bakken. Zorg ervoor dat de pan telkens net iets vettig is.
Boodschappen lijst
- Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gewelde gedroogde abrikozen
5,49 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Puree van geweekte abrikozen met citroenrasp en -sap.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!