Voorgerecht
Panna cotta met sardines
- • Voorgerecht
- • 6 personen
- • 146 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml ongezoete amandeldrink
- • 150 ml room
- • 70 g roomkaas
- • 1 g agar-agar
- • Zout en peper
- • Handje bieslook, fijngesneden
- • 1 blikje sardines uit Bretagne, naar keuze naturel of in extra vergine olijfolie (Phare d’Eckmühl)
- • 12 kleine zwarte olijven, in kleine stukjes
BEreidings wijze
- Breng voor de panna cotta de amandeldrink met de room, de roomkaas, de agar-agar en een beetje zout en peper aan de kook. Roer voorzichtig. Laat nog 30 seconden op het vuur zodra het mengsel suddert en haal het er dan vanaf. Voeg de helft van de bieslook toe.
- Verdeel over 6 kleine glaasjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens 2 uur in de koelkast.
- Bereid de sardines voor: snijd elk sardientje open in 2 filets en verwijder daarna de huid met een mesje. Verkruimel de sardines grof. Voeg de stukjes olijf en de rest van de bieslook toe. Schep dit mengsel op de panna cotta’s en zet tot het serveren terug in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Amandeldrink suikervrij
4,79 1 Liter
removeadd product to cart - California Frischkäse naturel 70+
2,89 150 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Sardientjes naturel
5,19 135 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,29 180 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!