Soep
Panang curry-kokossoep met kabeljauw
- • Soep
- • 4 personen
- • 475 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml kokosmelk (evt. light)
- • 500 ml kippenbouillon
- • 250 g kabeljauw (voor vegan vervangen voor in plakken gesneden en gebakken portobello)
- • 250 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- • 50 g Thaise panang currypasta
- • 1 rode paprika, in dunne reepjes
- • 1 limoen, uitgeperst
- • 1 rode peper, in dunne ringetjes
- • 4 takjes verse koriander
- • 1 tl vegan vissaus
- • 1 tl kokosbloesemsuiker
BEreidings wijze
- Verhit 4 eetlepels van de kokosmelk in een wok en fruit hierin de currypasta aan. Voeg na 1 minuut de rest van de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de sperziebonen en paprika erbij en laat 5 minuten op laag vuur doorkoken.
- Voeg de hele moot kabeljauw toe aan de soep. Laat in 8-10 minuten gaar worden terwijl je 'm af en toe overgiet met de hete soep. Vervang voor vegan door plakjes gebakken portobello.
- Druk de moot voorzichtig uit elkaar zodra deze gaar is en roer de stukjes vis voorzichtig door de soep.
- Breng de soep op smaak met limoensap, vegan vissaus en kokossuiker. Garneer met de rode peper en koriander.
Boodschappen lijst
- Vegan vissaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Thaise panang currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!