Panang curry-kokossoep met kabeljauw
Panang curry-kokossoep met kabeljauw

Soep

Panang curry-kokossoep met kabeljauw

  • Soep
  • 4 personen
  • 475 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml kokosmelk (evt. light)
500 ml kippenbouillon
250 g kabeljauw (voor vegan vervangen voor in plakken gesneden en gebakken portobello)
250 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
50 g Thaise panang currypasta
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 limoen, uitgeperst
1 rode peper, in dunne ringetjes
4 takjes verse koriander
1 tl vegan vissaus
1 tl kokosbloesemsuiker

BEreidings wijze

  1. Verhit 4 eetlepels van de kokosmelk in een wok en fruit hierin de currypasta aan. Voeg na 1 minuut de rest van de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de sperziebonen en paprika erbij en laat 5 minuten op laag vuur doorkoken.
  2. Voeg de hele moot kabeljauw toe aan de soep. Laat in 8-10 minuten gaar worden terwijl je 'm af en toe overgiet met de hete soep. Vervang voor vegan door plakjes gebakken portobello.
  3. Druk de moot voorzichtig uit elkaar zodra deze gaar is en roer de stukjes vis voorzichtig door de soep.
  4. Breng de soep op smaak met limoensap, vegan vissaus en kokossuiker. Garneer met de rode peper en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.