Paddenstoelenrisotto met kip en tijmroomsaus
Paddenstoelenrisotto met kip en tijmroomsaus

Hoofdgerecht

Paddenstoelenrisotto met kip en tijmroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 766 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g risottorijst
300 g paddenstoelenmix, grotere exemplaren in stukken gesneden
200 ml witte wijn
200 g kip dijlapjes
100 ml kookroom
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
4 el olijfolie
2 el tijm, grof gehakt + extra
2 el plantaardige olie
Zout & peper
TIJMROOMSAUS:
150 ml kookroom
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
2 el tijm, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak de paddenstoelen gaar en goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en 400ml warm water, voeg het bouillonblokje toe en laat rustig doorkoken.
  3. Voeg, als het vocht bijna is opgenomen, 500ml water toe, samen met de gebakken paddenstoelen. Laat rustig verder garen tot al het vocht vrijwel helemaal is opgenomen en de rijst net gaar.
  4. Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Verhit intussen voor de saus de olijfolie en fruit de knoflook, ui en tijm zachtjes aan. Blus af met de kookroom en laat een beetje inkoken totdat het de juiste dikte heeft.
  6. Verhit de plantaardige olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de kip gaar en goudbruin in ca. 8 à 10 minuten per kant.
  7. Snijd de kip in stukjes en serveer op de risotto, samen met de saus. Bestrooi eventueel met extra tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.