Bakken
Paascake
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g cakemix
- • 200 g rietsuiker
- • 150 g winterpeen, geschild en geraspt
- • 125 g boter
- • 75 g walnoten, gehakt
- • 3 eieren
- • 2 tl kaneel
- • Snufje zout
- • TOPPING:
- • 250 g mascarpone
- • 75 g fijne kokosbloesemsuiker
- • 50 g wortel, geraspt
- • Ook nodig: cakevorm, ingevet of bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Klop in een kom de boter met de suiker romig en klop er één voor één de eieren door.
- Zeef het cakemeel met de kaneel boven de beslagkom en voeg de geraspte wortel, walnoten en een snufje zout toe. Spatel alles luchtig door elkaar.
- Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 minuten goudbruin en gaar (een satéprikker moet er droog uitkomen). Laat de cake helemaal afkoelen.
- Klop voor de topping de fijne kokosbloesemsuiker door de mascarpone en meng de geraspte wortel erdoor.
- Bestrijk de cake met de topping en snijd in stukken.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!