Hoofdgerecht
Ovenschotel met kip & spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 604 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml kippenbouillon (koud)
- • 450 g spinazie (diepvries), ontdooid en goed uitgelekt
- • 330 g kip dijlapjes
- • 270 g filodeeg
- • 200 ml crème fraîche
- • 200 g doperwten (diepvries)
- • 6 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
- • 15 g verse peterselie, fijngehakt
- • Handje verse dille, blaadjes geplukt
- • 2 el olijfolie
- • 1 el maiszetmeel
- • ½ el grove mosterd
BEreidings wijze
- Leg de kip in een pannetje in de koude kippenbouillon en zet op laag vuur. Pocheer de kip hierin totdat ie net gaar is. Haal uit de bouillon en bewaar de kip en de bouillon.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de bosui 3 minuten. Voeg de spinazie toe en warm even door.
- Trek de gare kip uit elkaar in reepjes en voeg toe aan de pan. Voeg 350 ml van de bewaarde kippenbouillon en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de erwten, crème fraîche en de verse kruiden erdoor en haal van het vuur. Wanneer het mengsel nog erg waterig is, meng dan het maiszetmeel met 1 el koud water en voeg toe aan de pan. Warm nog even mee.
- Schep alles in een passende ovenschaal.
- Scheur het filodeeg in grove stukken en bedek hier de bovenkant van de ovenschotel mee. Bestrijk met een beetje olie. Bak in ca. 15-20 minuten in de oven mooi goudbruin.
Boodschappen lijst
- Kippenbouillonblokjes
2,39 8 stuks
Uit assortiment
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!