Ovenkip met harissa, honing en groenten
Ovenkip met harissa, honing en groenten

Hoofdgerecht

Ovenkip met harissa, honing en groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 268 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 kip dijlapjes (ca. 500 g)
4 sjalotten, gepeld en in kwarten
4 tenen knoflook, gepeld
2 puntpaprika's, in grove stukken
2 tomaten, elk in 4 partjes
½ citroen
3 el olijfolie
2 el harissa + 4 tl
1 el honing
1 tl gerookte paprikapoeder
Snufje za'atar
Zout & peper
Optioneel: (plat) brood en yoghurt, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de 4 tl harissa met de honing en het gerookte paprikapoeder en bestrijk de kip hiermee. Bak de kip daarna in 2 eetlepels olijfolie even aan in een bakpan tot lichtbruin.
  3. Leg de sjalotten, knoflook, tomaten en de stukken puntpaprika in een braadslede of ovenschaal. Meng de rest van de olijfolie, 2 eetlepels harissa en zout & peper erdoor. Leg de kip erbovenop. Bak alles 30 minuten in de oven.
  4. Knijp voor het serveren de citroen uit over de kip. Bestrooi met een beetje za'atar. Lekker met (plat) brood en yoghurt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.