Bijgerecht
Oosterse groentemarinade met Iki bier
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 87 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 330 ml Iki bier (groene thee gember of groene thee yuzu)
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 cm gember, fijngehakt
- • ½ rode peper, fijngehakt
- • 4 el rietsuiker
- • 3 el shoyu
- • 2 el oestersaus (vegan alternatief: tamari of ketjap)
- • 1 el sesamolie
- • 1 tl chiliolie of chilivlokken
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaal.
- Leg de groenten minstens 4 uur in de marinade, liefst de hele nacht.
- Gril of barbecue de groenten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Laat voor het serveren 5 minuten rusten.
Boodschappen lijst
- Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart - Bier groene thee-yuzu
3,09 33 cl
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Vegan oestersaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Voor ca. 1 kilo groenten, bijv. courgette, aubergine en paprika. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!