Bijgerecht
Oosters gemarineerde kabeljauw
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 212 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • KABELJAUW:
- • 4 stukken kabeljauwfilet (à 100-150 g)
- • 1 bosje bosui, in dunne ringetjes
- • 1 wortel, in dunne reepjes
- • Handvol koriander, grof gehakt
- • Paar druppels geroosterde sesamolie
- • MARINADE:
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode peper, in ringetjes
- • 1 limoen, sap + rasp
- • 4 el sojasaus
- • 4 el honing
- • 1 flinke el gember, geraspt
- • Klein scheutje water
BEreidings wijze
- Maak eerst de marinade: verwarm de honing met de sojasaus en een scheutje water in een pannetje. Draai het vuur uit als de honing glad en vloeibaar is geworden en voeg dan de gember, knoflook, peper en limoensap en rasp toe. Laat helemaal afkoelen.
- Leg de stukken kabeljauw in de marinade en zet afgedekt een paar uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 240℃.
- Haal de vis uit de dressing en giet de dressing in een pan die ovenbestendig is. Zet de pan in de oven tot het mengsel begint te bubbelen. Leg dan de stukken kabeljauw erin, huidzijde naar boven. Bak in ca. 15 minuten gaar in de oven. Kwast de dressing tussentijds een paar keer over de vis.
- Meng intussen een paar druppels sesamolie met de bosui, wortelreepjes en koriander.
- Leg de kabeljauw op warme borden en garneer met de salade. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
4,69 250 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!