Bakken
Oliebollen
- • Bakken
- • 0
- • 241 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g bloem
- • 20 g zachte boter
- • 12 g zout
- • 7 g gedroogde gist of ½ blokje verse gist (= 21 g), verkruimeld
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 el kristalsuiker
- • 1 el citroensap
- • Ook nodig: (frituur)pan met olie
BEreidings wijze
- Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem. Giet 500 ml lauw water er langzaam bij, samen met de gist. Roer met een garde tot een beslag.
- Roer de boter, de kristalsuiker,, het citroensap en het ei erdoor. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen.
- Verhit de (frituur)pan op 180°C.
- Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of 2 losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 stuks tegelijk.
- Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Lek uit op keukenpapier.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!