Dessert
No-bake chocoladetaart
- • Dessert
- • 8 personen
- • 389 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 340 g pure chocolade
- • 340 g zijdentofu
- • 175 g 5-granen koekjes
- • 125 ml plantaardige chocoladedrink
- • 110 g amandelpasta
- • 75 g plantaardige boter
- • 2 mandarijnen
- • 1 pot fruitbeleg mandarijn-kurkuma
- • Snufje fleur de sel
- • Ook nodig: springvorm van 22 cm doorsnee.
BEreidings wijze
- Vermaal de koekjes in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje en giet daarna, met de mandarijnenrasp, bij de koekjes.
- Meng door elkaar.
- Bekleed de bodem en de rand van de taartvorm hiermee en druk goed aan met een lepel.
- Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Doe de tofu, chocolademelk en amandelpasta in een keukenmachine of blender en meng door elkaar.
- Smelt de chocolade au bain-marie en giet bij de massa in de machine.
- Blend tot een homogene massa.
- Stort het mengsel in de taartvorm, strijk glad en besprenkel met een klein beetje fleur de sel.
- Zet de vorm in de koelkast en laat helemaal koud worden.
- Verwarm het fruitbeleg zodat het wat dunner wordt.
- Verdeel over de bovenkant van de taart en zet de taart nog even terug in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Pure chocolade 72%
3,99 85 Gram
removeadd product to cart - Mandarijn kurkuma fruitbeleg
3,99 260 Gram
removeadd product to cart - Mandarijnen
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Fleur de Sel
5,79 50 Gram
- 5 granenkoekjes
3,59 175 Gram
removeadd product to cart - Zijdentofu
3,59 400 Gram
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Amandelpasta
8,39 330 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!