Bakken
Mango-yoghurtcake
- • Bakken
- • 12 personen
- • 222 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • CAKEBESLAG:
- • 200 g bloem
- • 175 g mango yoghurt
- • 175 g suiker
- • 100 g boter
- • 3 eieren, op kamertemperatuur
- • 1 citroen, alleen de rasp
- • 1½ tl bakpoeder
- • ¼ tl zout
- • TOPPING:
- • 1 mango, in dunne plakken
- • 4 el mango yoghurt
- • 2 el gesneden kokos
- • OOK NODIG: cakevorm van 25 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix door elkaar met een garde. Klop het beslag niet te lang, als het glad is dan is het goed. Schep het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55 à 70 minuten goudbruin en gaar (test met een prikker).
- Laat de cake 5 à 10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
- Verdeel 4 eetlepels mangoyoghurt over de bovenkant van de cake. Garneer met verse mango en kokosreepjes.
Boodschappen lijst
- Crunchy kokos
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt mango
2,65 500 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!