Mango-yoghurtcake
Mango-yoghurtcake

Bakken

Mango-yoghurtcake

  • Bakken
  • 12 personen
  • 222 kcal / portie

Ingrediënten lijst

CAKEBESLAG:
200 g bloem
175 g mango yoghurt
175 g suiker
100 g boter
3 eieren, op kamertemperatuur
1 citroen, alleen de rasp
1½ tl bakpoeder
¼ tl zout
TOPPING:
1 mango, in dunne plakken
4 el mango yoghurt
2 el gesneden kokos
OOK NODIG: cakevorm van 25 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix door elkaar met een garde. Klop het beslag niet te lang, als het glad is dan is het goed. Schep het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55 à 70 minuten goudbruin en gaar (test met een prikker).
  3. Laat de cake 5 à 10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  4. Verdeel 4 eetlepels mangoyoghurt over de bovenkant van de cake. Garneer met verse mango en kokosreepjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.