Dessert
Mandarijnen-yoghurtmousse
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 450 g yoghurt
- • 200 g kwark
- • 8 mandarijnen
- • 5 blaadjes gelatine
- • 4 eieren, gesplitst
- • 1 limoen, het sap
- • ½ reep pure chocolade, geschaafd of gebrokkeld
- • 1½ el honing
BEreidings wijze
- Rasp de schil van 2 mandarijnen fijn. Trek lange zestes van de schil van 1 mandarijn (voor garnering). Pers daarna in totaal 6 mandarijnen uit (waaronder die, die je net geraspt hebt).
- Week de gelatineblaadjes in ruim water tot ze slap zijn. Meng het limoensap met het mandarijnensap in een pannetje, breng aan de kook en haal van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in het hete sap. Zet opzij.
- Klop de eidooiers met de honing lichtgekleurd en schuimig.
- Klop de eiwitten in een andere, vetvrije kom heel stijf.
- Meng de yoghurt met de kwark en schep er het dooiermengsel, de fijne rasp en het sap door. Spatel de eiwitten er luchtig door.
- Vul 4 mooie glazen met de mousse en laat opstijven.
- Pel de 2 nog ongeperste mandarijnen en snijd de partjes uit de vliezen.
- Garneer de mousse met de mandarijnenpartjes, zestes en chocolade.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle kwark
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
3,99 85 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,55 1 Liter
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Mandarijnen
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Biologische gelatine is niet vegetarisch, gebruik voor een vegetarische variant 4-5 gr agar-agar en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!