Salade
Maaltijdsalade met linzen, feta en avocado
- • Salade
- • 2 personen
- • 762 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 360 g à 400 g linzen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 100 g feta of vegan Griekse kaas, verkruimeld
- • 6 cherrytomaatjes, in kwarten
- • 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- • 2 avocado's, in stukken
- • 1 rode ui, gehalveerd en de ene helft gesnipperd, andere helft in dunne ringen
- • Handvol basilicumblaadjes
- • Voor erbij: 2 naanbrood, afgebakken volgens aanwijzingen op de verpakking
- • DRESSING:
- • 6 el olijfolie
- • 2 el azijn naar keuze
- • 1 tl mosterd
- • 1 tl ahornsiroop of agavesiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Hussel alle ingrediënten voor de salade, behalve de uienringen, feta en basilicum, door elkaar. Schep de dressing erdoor en laat even intrekken.
- Bestrooi de salade met uienringen, feta en basilicum. Serveer met naanbrood.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Linzen
1,79 360 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!