Lupineburgers
Lupineburgers

Hoofdgerecht

Lupineburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 429 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
150 g champignons, in plakjes
1 el tomatenpuree
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
340g lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
1 ei
2 el maiszetmeel
zout & peper
50 g havermout + extra
4 ronde broodjes
4 el hummus
1 kropje little gem sla
1 tomaat, in plakjes
1 rode ui, in ringen

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui en de knoflook met de rozemarijn 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.
  2. Schep het afgekoelde champignonmengsel in de bak van de keukenmachine en voeg de lupine, het ei, maiszetmeel en peper en zout toe. Pureer tot een grof, kneedbaar geheel. Meng de 50g havermout met een lepel door het mengsel, dit zorgt voor extra structuur. Maak er vervolgens met koele handen 4 burgers van. Strooi wat extra havermout op een bord en wentel de burgers erdoor. Laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak de burgers aan beiden kanten 4-5 minuten.
  4. Bestrijk de broodjes met de hummus. Leg de burgers erop en garneer met sla, tomaat en rode ui.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.