Dessert
Luchtige sinaasappelbavarois
- • Dessert
- • 4 personen
- • 363 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 ml slagroom (+extra ter garnering)
- • 50 g suiker
- • 5 g agar-agar
- • 4 sinaasappels, het sap
- • Handje pistachenootjes
BEreidings wijze
- Meng de agar agar door het sinaasappelsap in een pannetje en laat 2 minuten opkoken (zie de aanwijzingen op de verpakking). Laat afkoelen.
- Sla intussen de slagroom lobbig met de suiker. Roer het afgekoelde sinaasappelsap erdoor. Giet in 4 mooie glaasjes en laat 3 uur (of langer) opstijven in de koelkast.
- Serveer de bavarois met een toef slagroom, wat geraspte sinaasappelschil en gehakte pistachenootjes.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Agar-agar
3,99 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!