Tussendoor
Linzentruffels
- • Tussendoor
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g bruine linzen, gaar
- • 125 g extra pure chocolade
- • 50 g amandelschaafsel, geroosterd
- • 50 ml bloemenhoning
- • 35 g roomboter
- • 6 el cacaopoeder
- • 2 el Tia Maria of Cointreau
- • 1 tl gemberpoeder
BEreidings wijze
- Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn.
- Doe de linzen, honing, roomboter, gemberpoeder en de Tia Maria of Cointreau erbij en draai tot een samenhangend geheel dat qua structuur lijkt op pindakaas.
- Breek de chocolade in stukjes in een kom en verwarm ze au-bainmarie tot het vloeibaar is.
- Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel en roer goed door.
- Doe dit in een bakje en laat opstijven in de koelkast, minimaal 1 uur.
- Zeef het cacaopoeder in een diep bord. Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzen chocolademengsel en rol die door het cacaopoeder.
Boodschappen lijst
- Gemalen gember
2,99 30 Gram
removeadd product to cart - Cacaopoeder
8,99 250 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 92%
3,89 100 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,59 200 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 20-25 stuks Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!