Hoofdgerecht
Linzenfusilli met gepocheerde zalm
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 334 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groente- of kruidenbouillon
- • 125 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- • 125 g broccoliroosjes
- • 75 g linxenmix fusilli
- • 2 wilde zalmfilets
- • 2 el zonnebloempitten
- • 1 el shiro miso
- • 1 el koolzaadolie
- • 1 tl gember, geraspt
BEreidings wijze
- Leg de zalmfilets naast elkaar in een pan en giet de koude bouillon erop. Zet de pan op laag vuur en breng langzaam tegen de kook aan. Laat het water niet koken en pocheer de zalmfilets in 8 à 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen.
- Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de linzenpasta samen met de sperziebonen 2 minuten. Voeg dan de broccoli toe en kook nog eens 2 minuten tot alles net beetgaar is. Giet af maar bewaar wat van het kookwater.
- Doe de pasta en groenten in een kom en voeg de miso, gember, zonnebloempitten, olie en 3 el van het kookwater toe. Meng alles goed door.
- Breek de zalm in stukjes en schep voorzichtig door de pastasalade.
Boodschappen lijst
- Linzen mix fusilli
3,89 225 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,79 250 Gram
removeadd product to cart - Koolzaadolie
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!