Bijgerecht
Licht gegaarde wilde zalmfilet met knoflook-dillemarinade
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g verse zalmfilet, in dunne plakken
- • 300 ml olijfolie
- • 1 teentje knoflook, in plakjes
- • 1 citroen, het sap
- • ½ bosje dille
- • 1 el honing
- • 1 tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng met een staafmixer de dille met de honing, knoflook en het sap van de citroen.
- Voeg dan druppelsgewijs de olijfolie toe zodat het mengsel bindt.
- Breng dit op smaak met zout en peper
- Leg de plakken zalm op een schaal en verdeel hierover de marinade. Plaats de zalm in de voorverwarmde oven, gedurende ongeveer 8 minuten.
- De zalm moet mooi garen aan de buitenkant, maar van binnen mag hij nog rauw zijn.
- Serveer de zalm lauw als voorgerecht met eventueel wat crème fraîche.
Boodschappen lijst
- Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
7,39 365 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!