Soep
Koude courgettesoep met gember en citroen
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 4 cm gember, geraspt
- • 1 courgette, in kleine stukken
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 1 el crème fraîche
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
- Voeg gember en courgette toe, schep om en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken.
- Maak de soep fijn met een staafmixer (of in de blender).
- Voeg naar smaak citroensap toe. Laat de soep afkoelen en daarna koud worden in de koelkast.
- Serveer met een klein schepje crème fraîche en reepjes citroenschil.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!