Bakken
Koude courgettecake met olijf en tomaat
- • Bakken
- • 4 personen
- • 282 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml kookroom
- • 6 zongedroogde tomaatjes, grof gehakt
- • 6 kalamata olijven, in ringen
- • 2 courgette, in de lengte in dunne plakken gesneden
- • 2 eieren
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • Zout & peper
- • Ook nodig: cakeblik van 25 cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng in een schenkkan de tijm, citroenrasp, knoflook, room, eieren en zout en peper door elkaar.
- Leg de courgetteplakken in laagjes in het cakeblik. Schenk er om de twee lagen wat eiermengsel over. Herhaal tot alles op is. Beleg de bovenkant met de zongedroogde tomaatjes en olijven. Bak ca. 35 à 45 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Zwarte kalamata olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!