Soep
Komkommersoep met zalm
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 ml kookroom
- • 125 g gerookte zalmsnippers
- • 50 ml sushiazijn
- • 2 komkommers, in grove stukken
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 courgette, in kleine stukken
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot glazig op laag vuur. Voeg de komkommer en courgette toe en bak ca. 1 minuut aan. Blus af met 800 ml water, voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 à 20 minuten rustig doorkoken.
- Pureer de soep in een (hittebestendige) blender glad en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en sushiazijn.
- Verdeel de zalmsnippers over 4 kommetjes en giet de koude soep erover.
Boodschappen lijst
- Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!