Hoofdgerecht
Kip uit de oven
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • hele kip
- • flinke hoeveelheid boter, minimaal 50 g
- • zout en peper
- • tijm naar smaak
- • knoflook naar smaak
- • citroen naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Meng de boter met zout, peper en de gewenste kruiden.
- Maak het vel van het vlees van de kip los door met je vingers ertussen te gaan.
- Let erop dat je het vel heel houdt, vooral bij het tussenvel op het borstbeen.
- Als je alles zoveel mogelijk hebt losgemaakt ga je de ruimte opvullen met je boter-, zout-, peper- en kruidenmengsel.
- Vul ook de holte van de kip met het mengsel.
- Hierdoor geef je smaak aan het kippenvlees en door de boter droogt het niet uit.
- Bind de poten vast tegen het lijf, dit kan met een touwtje.
- Waren ze al vastgezet, gebruik dan dit materiaal om de poten weer vast te zetten.
- Doe de kip in een ovenschaal en plaats deze in de oven.
- Laat de kip in ca. 50-60 min. gaar worden.
- Bedruip zonodig de kip regelmatig met het vet uit de ovenschaal. Hierdoor wordt het velletje lekker knapperig en het kippenvlees mals.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Hele kip
29,29 1500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!