Hoofdgerecht
Kip-notenburgers met avocado-mash
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 498 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kipgehakt
- • 100 g oesterzwammen
- • 50 g pecannoten
- • 50 g cashewnoten
- • 4 broodjes
- • 1 avocado, eetrijp
- • 1 teen knoflook, uitgeperst
- • 1 limoen, uitgeperst
- • Sla en komkommer / rauwkost naar keuze
- • 2 el mayonaise
- • 1 el pindakaas
- • 1 el ketchup
- • 1 tl sambal
- • Zout & peper
- • Olie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Vermaal de cashew- en pecannoten in de keukenmachine tot een grof kruim. Voeg de oesterzwammen toe en maal kort mee. Meng dit in een kom met kipgehakt, ketchup, pindakaas en sambal. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 burgers van en zet minstens 15 minuten in de koelkast.
- Prak met een vork de avocado tot puree. Meng de knoflook, limoen en mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olie in een pan en bak de burgers aan beiden kanten in ca. 4-5 minuten gaar en bruin.
- Serveer ze op de broodjes met wat sla, rauwkost en avocado-mash.
Boodschappen lijst
- Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
2,59 120 Gram
removeadd product to cart - Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,49 1 stuks
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Pindakaas ongezouten en ongezoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022. Deze foto komt uit het boek "Half om half, 50 burgers met 50% minder vlees" (uitgave van Caplan).
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!