Hoofdgerecht
Kip korma met spinazie en wilde rijst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g spinazie
- • 350 g wilde rijst
- • 300 g kipfilet, in blokjes
- • 200 ml kokosmelk
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el pijnboompitten
- • 4 tl currypasta korma
- • Olijfolie
BEreidings wijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de stukjes kip toe en bak rondom bruin. Doe de currypasta erbij, bak al roerend even mee tot het geurt en schenk dan de kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten doorsudderen tot de kip gaar is.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
- Voeg de spinazie in gedeelten toe aan de curry en laat al omscheppend slinken.
- Garneer de kip korma met de pijnboompitjes en serveer met de rijst. Wijntip: Purato Pinot Grigio Catarratto
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Wilde rijst
7,19 200 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,69 200 Ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Tip: vervang de pijnboompitten eens door de pistachenootjes. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!