Kip-empanadas met chilibonen
Kip-empanadas met chilibonen

Hoofdgerecht

Kip-empanadas met chilibonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 607 kcal / portie

Ingrediënten lijst

olijfolie klein scheutje
1 ui, gesnipperd
200g kipfilet (Kemper), in hele kleine blokjes gesneden
1 rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl komijnzaad
400g rode kidneybonen in chilisaus
zout & peper gemalen
2 rollen vers quichedeeg
1 ei, losgeklopt

BEreidings wijze

  1. Verhit een bakpan op middelhoog vuur, voeg de olie toe en bak de ui glazig. Doe de blokjes kip en paprika erbij en bak ca. 4 minuten. Schep de knoflook en de specerijen erdoor en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan het blik bonen in saus toe en zout en peper naar smaak, roer door en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen en daarna koud worden in de koeling.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Steek rondjes van ca. 12cm ø uit het quichedeeg en leg op elk rondje een lepel van het kipmengsel. Klap het deeg dubbel over de vulling en druk de zijkanten van de empanadas goed aan (gebruik eventueel een vork).
  4. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze goudbruin en gaar in ca. 20-25 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024