Hoofdgerecht
Kikkererwtencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 745 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 500 g spinazie
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 150 g gekookte of gestoomde rijst
- • 100 g santen
- • 2 handenvol korianderblaadjes
- • 3 el amandelschaafsel
- • 2 el Indian Korma currypasta
- • Kokosolie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Verhit de currypasta in een pan met een beetje (kokos)olie en bak al roerend 2 minuten. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 minuten sudderen zodat het wat inkookt. Schep de santen erbij en voeg een scheutje water toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat de spinazie, samen met driekwart van de koriander, slinken in een andere pan.
- Serveer de curry en spinazie met rijst en garneer met de achtergehouden koriander en het amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!