Hoofdgerecht
Kikkererwten-broccoli stamppot met cashewnoten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g broccoli, geschild en in stukken
- • 400 g aardappels, geschild en in stukken
- • 400 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 125 ml soja cuisine
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 3 el cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de aardappels gaar (ca. 15 minuten) en giet af. Verwarm de kikkererwten en de sojaroom.
- Stoom de broccoli net gaar in een flinke pan met een klein laagje water.
- Giet de olijfolie bij de aardappels, voeg de kikkererwten toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Stamp er, samen met de sojaroom, een mooie stamppot van en breng goed op smaak met flink peper en een beetje zout. Zorg dat het een smeuïge stamp wordt, voeg eventueel nog wat sojaroom toe.
- Schep de broccoliroosjes erdoor (niet stampen). Bestrooi met cashewnoten.
Boodschappen lijst
- Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 120 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!