Hoofdgerecht
Kasha met gegrilde courgette en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 742 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kasha (geroosterde boekweit)
- • 2 à 3 courgettes, in totaal in 16 dunne, lange plakken van ca. 2 mm gesneden
- • 3 el olie
- • zout en peper
- • 1 sjalotje, in dunne ringen
- • ½ rode peper, zaadlijst eruit en in fijne reepjes
- • 4 stuks geitenkaas
- • handvol sla naar keuze
BEreidings wijze
- Kook de kasha 6 minuten in licht gezouten kokend water, giet af in een zeef en laat droogdampen.
- Besprenkel de courgetteplakken met 2 eetlepels olie en bestrooi met wat peper en zout.
- Verhit de grillpan en gril de plakken courgette in porties tot er mooie strepen op te zien zijn. Leg opzij.
- Verhit een bakpan en fruit in 1 eetlepel olie de sjalot en de rode peper ca. 5 minuten. Zet het vuur
- hoger en voeg de kasha toe. Bak ca. 5 minuten en haal van het vuur.
- Zet intussen de geitenkaasjes onder een hete grill tot ze net beginnen te smelten.
- Maak de borden op: leg in het midden een bergje kasha en plaats de gevouwen courgetterepen ernaast. Zet de geitenkaasjes erbovenop en garneer met sla. Serveer direct.
Boodschappen lijst
- Geitenkaas
4,19 135 Gram
removeadd product to cart - Kasha
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Elemental Sauvignon: Sauvignon Blanc is een druif die vaak gecombineerd wordt met geitenkaas. Door de groene toets en frisse elementen past dit prima bij de courgette en geitenkaas.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!