Hoofdgerecht
Kabeljauw uit de oven met kruidenkorst
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 527 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kabeljauwfilet zonder huid
- • 40 g boter, gesmolten
- • 30 g linzen flips rozemarijn, fijngemalen
- • ¼ citroen, in partjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 3 el milde olijfolie of zonnebloemolie
- • 1 el bieslook, fijngehakt
- • 1 el peterselie, fijngehakt
- • Klein handje dille, gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng voor de kruidenkorst de gemalen linzen flips met de peterselie, bieslook, knoflook en gesmolten boter.
- Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de olie. Voeg er vervolgens royaal zout en peper aan toe.
- Bedek de vis met de kruidenkorst en bak af in de oven in ca. 18 minuten. Knijp voor het serveren de citroenpartjes uit over de kabeljauw en bestrooi met dille.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Linzenflips rozemarijn
2,69 75 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!