Hoofdgerecht
Kabeljauw met snelle waterkerssaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 430 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g cherrytomaatjes aan de tros
- • Scheutje olijfolie
- • Scheutje balsamicoazijn
- • Paar takjes tijm
- • 4 stukjes kabeljauwfilet (totaal ca. 500 g)
- • Klontje boter
- • Klein handje peterselie, voor de garnering
- • Voor de waterkerssaus:
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • Heel klein klontje boter
- • Flinke scheut witte wijn (ca. 160 ml)
- • 125 ml crème fraîche
- • 1 zak waterkers, harde steeltjes verwijderd
- • Zout en peper
- • Kneep vers citroensap
BEreidings wijze
- Neem 2 ovenschalen die naast elkaar in je oven passen. Leg in één van de schalen de tomaatjes en besprenkel ze met olijfolie, balsamico en leg de tijm erop. Zet al in de oven terwijl je deze voorverwarmt op 180°C.
- Bak de vis op hoog vuur in een hete pan aan 2 kanten snel bruin in de boter. Haal uit de pan en leg in de andere ovenschaal (nog niet in de oven zetten).
- Bak voor de saus het sjalotje even aan in een heel klein beetje boter en voeg de wijn toe. Kook een paar minuten tot de wijn vrijwel is verdampt en het sjalotje zacht is. Haal van het vuur en doe in de blender, samen met de crème fraîche, de waterkers en zout en peper (of gebruik de staafmixer). Blend tot een mooie saus en giet in een pannetje.
- Zet de schaal vis bij de tomaatjes in de oven en bak in ca. 12 minuten net gaar. Verwarm intussen de saus op laag vuur (niet koken).
- Voeg citroensap naar smaak aan de saus toe en serveer alles op warme borden. Garneer met peterselie.
Boodschappen lijst
- Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!