Kabeljauw met rijst en groenten
Kabeljauw met rijst en groenten

Hoofdgerecht

Kabeljauw met rijst en groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 339 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g rijst, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
250 g bloemkoolrijst
200 g kabeljauw, in stukjes
1 stronk broccoli, in roosjes
1 rode paprika, in reepjes
2 el groentecurry kruidenmix
2 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de paprika en broccoli een paar minuten in de olie in een koekenpan totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak ca. 3 minuten mee.
  2. Schep de gekookte rijst en de currykruiden erdoor en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat vocht toe als het te droog wordt.
  3. Verhit intussen de zonnebloemolie in een andere bakpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwstukjes in ca. 3 à 5 minuten gaar en leg op de rijstschotel. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.