Hoofdgerecht
Japanse soba noedels met zalm en garnalen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 461 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zalmfilet, in reepjes van 2 cm
- • 200 g soba noedels
- • 135 g taugé
- • 100 g grote garnalen
- • 4 radijsjes, in vieren
- • 1 rode peper, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • 1 paksoi, in reepjes
- • 1 teentje knoflook, uitgeperst
- • 3 el sojasaus
- • 1½ el oestersaus
- • 2 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- • Handje koriander & bieslook, fijngesneden
- • Scheutje olie
- • Optioneel: sesamzaadjes, voor erover
BEreidings wijze
- Hussel in een kom de knoflook met de sojasaus, oestersaus, limoensap, pepertje, palmsuiker en 3 el water. Doe de stukjes zalm en de garnalen erbij en dek de kom af. Nu kan de Japanse smaak lekker in de vis trekken.
- Kook de noedels iets korter dan op de verpakking staat aangegeven. Giet af en spoel direct met koud water na.
- Zet een grote (wok)pan op het vuur en verhit een scheut olie, wok de taugé en paksoi kort en haal uit de pan.
- Zet het vuur lager en bak de gehele inhoud van het bakje gemarineerde vis. Het duurt ca. 2 minuten voor de vis gaar genoeg is.
- Voeg nu de groenten, de radijsjes, noedels en een beetje geknipte bieslook en koriander toe en laat nog even kort garen op laag vuur.
- Schep alles om en serveer direct. Garneer eventueel met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Vegan oestersaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zalmfilet met vel
9,99 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!