Salade
Jackfruitsalade met mango
- • Salade
- • 2 personen
- • 668 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g jackfruit
- • 200 g wortel
- • 130 g volkoren couscous
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 mango
- • ½ spitskool
- • 2 el vegan mayonaise
- • 2 el plantaardige variatie op yoghurt
- • 2 tl paprikapoeder
- • 1 tl mosterd
- • Kneepje citroensap
BEreidings wijze
- Pel de knoflook. Maak een dressing van de yoghurt, citroensap, mayonaise, mosterd, de helft van de knoflook en een scheutje olijfolie.
- Doe alle ingrediënten met de dressing in een kom. Roer goed door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Was en snijd de spitskool klein. Roer de dressing door de kool en laat intrekken. Eventueel kan je het in de koelkast zetten.
- Breng water aan de kook voor de couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
- Laat de jackfruit uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes overblijven.
- Verwarm olie in een bakpan. Voeg de jackfruit en het paprikapoeder toe en bak 3-5 minuten op laag vuur. Pers de overgebleven helft van de knoflook erboven uit en bak nog 2 minuten mee.
- Schil de wortels en snijd fijn (of rasp). Schil de mango en snijd in blokjes. Roer alle ingrediënten door elkaar. Garneer eventueel met verse koriander.
Boodschappen lijst
- Vegan mayonaise
2,99 370 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spitskool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Mango
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Ook lekker met verse koriander
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!