Soep
Italiaanse paddenstoelensoep met gnocchi
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g gnocchi
- • 300 g gemengde paddenstoelen, grote in stukjes
- • 140 g tomatenpuree
- • 50 g Parmigiano Reggiano
- • 20 g gedroogde bospaddenstoelen, ca. 15 minuten geweekt in lauw water
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 takjes tijm
- • 4 el bospaddenstoelenbouillon (pasta, bouillon mee gemaakt)
- • 3 el peterselie, fijngesneden
- • 2 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze ca. 4 minuten op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en roer goed door.
- Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht (bewaren), knijp ze uit - boven de kom weekvocht - en snijd ze grof. Voeg de tijm en de bospaddestoelen toe aan de soep.
- Schenk het weekvocht, door een zeer, langzaam bij de soep. Kok de soep nog 10 minuten zachtjes door.
- Bereid intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de soep.
- Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommen. Rasp de parmezaan erover en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Bospaddenstoelen-bouillon
5,49 150 Gram
removeadd product to cart - Verse gnocchi
4,29 400 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!