Hoofdgerecht
Italiaanse lamsstoofpot
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g lamsvlees, in dobbelstenen
- • 200 ml rode wijn
- • 3 flinke uien, gesnipperd
- • 2 rode paprika's, in reepjes
- • 2 flinke tenen knoflook, geperst
- • 2 el zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- • 1 flinke tl kurkuma
- • 1 tl rozemarijn
- • 1 tl Italiaanse kruiden
- • Mespunt kokosolie + scheut olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: 4 blaadjes verse munt of basilicum
BEreidings wijze
- Bak het vlees aan in de kokosolie. Voeg vervolgens knoflook, rode wijn, peper en zout toe. Laat 30-45 minuten sudderen (afhankelijk van het vlees) tot het gaar is.
- Doe een scheut olijfolie in een andere (koeken)pan en fruit vervolgens de uien. Voeg de paprika en de gedroogde tomaatjes, samen met de kurkuma, bij de uien en laat beetgaar worden.
- Schep het door het lamsvlees. Voeg evt. de fijn gesneden munt of basilicum toe. Maak verder op smaak met peper, zout, rozemarijn en/of Italiaanse kruiden.
- Lekker met sperzieboontjes of spruitjes. Eventueel kun je er ook zilvervliesrijst bij serveren.
Boodschappen lijst
- Rozemarijn
3,69 25 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Geelwortel (kurkuma)
4,09 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Lamskotelet
27,96 365 Gram
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
4,69 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!