Bijgerecht
Ingemaakte bloemkool, wortel en paprika
- • Bijgerecht
- • 8 personen
- • 16 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g kleine bloemkoolroosjes
- • 125 g winterpeen, in dunne plakjes
- • 125 g rode paprika, in blokjes van 3x3 cm
- • 1 teentje knoflook, geplet en gekneusd
- • 1 laurierblaadje
- • 3 el zeezout
- • 1 tl korianderzaad
- • ¼ tl zware peperkorrels
- • Ook nodig: gesteriliseerde weckpot van 2 l
BEreidings wijze
- Meng het zout met 1 liter water in een passende maatbeker of kom en roer tot het zout is opgelost.
- Doe de gesneden groente en de rest van ingrediënten in de schone weckpot. Vul aan met de zoutoplossing tot ca. 5 cm onder de rand. Voeg eventueel extra water toe. Zorg dat de groenten onder water staan en zet er eventueel een gewicht op (diepvrieszakje gevuld met knikkers/gezouten water).
- Doe de weckpot dicht en laat ca. 3 dagen op kamertemperatuur staan. Belangrijk: maak de weckpot 1 x per dag open om de vrijgekomen gassen te laten ontsnappen en de groente te proeven.
- Als je tevreden bent met de smaak kan de pot in de koelkast (de fermentatie stopt dan nagenoeg). In de koelkast kan je de gefermenteerde groenten enkele weken bewaren.
Boodschappen lijst
- Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Zeezout grof
1,65 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!