Bijgerecht
Ingelegde citroenen
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 533 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 5 citroenen
- • 125 g zoutvlokken of grof zeezout
- • Ook nodig: weckpot van 1 l, gesteriliseerd
- • Eventueel kaneel en steranijs
BEreidings wijze
- Snijd de citroenen in plakken van een halve centimeter. Smeer de plakken vervolgens ruim in met het zout en doe ze één voor één in de weckpot.
- Voeg het zout dat er mogelijk af is gevallen toe, druk de citroenen goed aan en sluit de deksel. Let erop dat de pot goed vol zit. Schud even zodat alles bedekt is metste zout.
- Zet de weckpot nu op een koele plek weg. Langzamerhand onttrekt het zout het vocht uit de citroenen; je zult zien dat er steeds meer vocht bijkomt. Schud de pot elke dag een keer. Na een week kun je de zoute citroen gebruiken in de keuken.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout grof
2,89 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van The Lemon Kitchen
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!