Indiase Butter Chicken
Indiase Butter Chicken

Hoofdgerecht

Indiase Butter Chicken

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 331 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 à 600 g (roma)tomaten, in blokjes
430 g kipdijlapjes, in blokjes
2 puntpaprika's, in blokjes
1 à 2 uien, gesnipperd
3 el yoghurt
2 el plantaardige olie
1 el tomatenpuree
1 el rietsuiker
4 tl tikka masala specerijenmix
2 tl gember, geraspt
1 tl zout
4 knoflookteentjes
naan of flatbread (voor erbij)
salade voor erbij

BEreidings wijze

  1. Meng de yoghurt met de gember, de helft van de knoflook, de helft van de specerijenmix en een theelepel zout. Schep de kip erdoor en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de rest van de knoflook. Voeg de rest van de specerijenmix toe en fruit kort mee. Doe de tomaten, paprika en tomatenpuree erbij en kook ca. 10 minuten op laag vuur tot de groenten zacht zijn.
  3. Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de kip goudbruin. Bewaar de achtergebleven marinade.
  4. Doe de gare groenten in een blender, voeg de suiker toe en blend tot een gladde saus. Doe terug in de pan.
  5. Schep de kip en de overgebleven marinade door de saus en warm nog even heel goed door zodat ook de marinade waar de rauwe kip in lag goed is verhit. Serveer met naan of flatbread en een salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025