Hoofdgerecht
Indiase Butter Chicken
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 331 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 à 600 g (roma)tomaten, in blokjes
- • 430 g kipdijlapjes, in blokjes
- • 2 puntpaprika's, in blokjes
- • 1 à 2 uien, gesnipperd
- • 3 el yoghurt
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el rietsuiker
- • 4 tl tikka masala specerijenmix
- • 2 tl gember, geraspt
- • 1 tl zout
- • 4 knoflookteentjes
- • naan of flatbread (voor erbij)
- • salade voor erbij
BEreidings wijze
- Meng de yoghurt met de gember, de helft van de knoflook, de helft van de specerijenmix en een theelepel zout. Schep de kip erdoor en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de rest van de knoflook. Voeg de rest van de specerijenmix toe en fruit kort mee. Doe de tomaten, paprika en tomatenpuree erbij en kook ca. 10 minuten op laag vuur tot de groenten zacht zijn.
- Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de kip goudbruin. Bewaar de achtergebleven marinade.
- Doe de gare groenten in een blender, voeg de suiker toe en blend tot een gladde saus. Doe terug in de pan.
- Schep de kip en de overgebleven marinade door de saus en warm nog even heel goed door zodat ook de marinade waar de rauwe kip in lag goed is verhit. Serveer met naan of flatbread en een salade.
Boodschappen lijst
- Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Tikka Masala
5,49 40 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Naan naturel
3,99 240 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!