Dessert
IJs-souffleetjes met aardbeien en kaneel
- • Dessert
- • 4 personen
- • 150 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g aardbeien + extra aardbeien voor erbij
- • 50 g ahornsiroop
- • 1 ei
- • 100 ml slagroom
- • snuf kaneel gemalen, om te bestuiven
BEreidings wijze
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze glad in de blender of met de staafmixer (kook ze eventueel van te voren zodat er wat vocht vrijkomt).
- Kook de ahornsiroop in een steelpan. Klop de hete siroop, au bain-marie, met een garde door het ei. Het ei moet luchtig en gaar zijn, als een sabayon.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng met de aardbeienpuree.
- Spatel het aardbeien-roommengsel door het gegaarde en geklopte ei.
- Neem een strook bakpapier en rol deze in een mini-soufflébakje of kleine ramequin tot ca. 1 cm boven de rand. Plak aan de buitenkant met een plakbandje vast zodat er koker ontstaat.
- Stort het aardbeienmengsel in de bakjes tot het 1 centimeter boven de rand van het bakje uitkomt en vries dan in.
- Haal voor het serveren het papier eraf en bestuif de bovenkant met kaneel. Serveer met aardbeien.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!