Dessert
IJs met groene thee en jasmijn
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 ml melk
- • 250 ml room
- • 60 g suiker + 1 el extra
- • 2 eidooiers
- • 1 vanillestokje, in de lengte ingesneden
- • 2 el gedroogde groene thee met jasmijn
BEreidings wijze
- Meng 2 eetlepels kokend water met de groene thee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de groene thee. Laat 5 minuten staan.
- Meng de eidooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
- Roer de room door het koude groene theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.
Boodschappen lijst
- Groene thee jasmijn
3,99 20 builtjes
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!