Hoofdgerecht
Hutspot met stoofvlees
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 309 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g runder stoofvlees
- • 300 g pastinaak, in grove stukken
- • 200 g winterpeen, in grove stukken
- • 200 ml rode wijn
- • 100 ml melk
- • 75 g roomboter
- • 1 laurierblad
- • 1 el ketchup
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak het stoofvlees in 25 gram boter bruin. Voeg de kruidnagel, ketchup, rode wijn en laurier en laat het 4 uur sudderen op laag vuur. Het mag niet droogkoken, dus controleer regelmatig of je wat water moet toevoegen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Kook de pastinaak, peen en ui in ca. 15-20 minuten gaar in 200 ml water. Giet het overtollige vocht af en stamp de groenten tot hutspot. Maak hem smeuïg met de rest van de boter en melk en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met het stoofvlees en de jus.
Boodschappen lijst
- Merlot
7,29 75 cl
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Runder hacheevlees
12,10 385 Gram
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart - Tomatenketchup ongezoet
3,19 325 Ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip: Pure Merlot. Deze wijn heeft geuren van klein rood fruit en toffee met in de smaak sappige tannines. Merlot zoals je van Merlot verwacht, zacht, fruitig en speels.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!