Tussendoor
Huisgemaakte groentechips
- • Tussendoor
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 gele biet
- • 1 rode biet
- • 1 zoete aardappel
- • 1 pastinaak
- • 1 avocado
- • 1 kleine ui
- • 1 bakje crème fraîche
- • Handje pompoenpitten
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Schil de groenten met een dunschiller en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit met een kaasschaaf of een dunschiller.
- Verdeel de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. (Niet te veel, anders wordt de chips niet knapperig!)
- Strooi er wat verse kruiden en peper over.
- Bak de chips in ongeveer 10 tot 15 minuten lekker knapperig.
- Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes en prak tot een grove puree. Snijd de ui zo fijn mogelijk en voeg samen.
- Mix de ingrediënten vervolgens met de creme fraiche tot één geheel.
- Voeg waar nodig nog peper toe, top af met pompoenpitten.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,50 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!