Bakken
Herfsttaart met pompoen en geitenkaas
- • Bakken
- • 4 personen
- • 449 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 650 g flespompoen, geschild en in dunne plakjes
- • 185 ml melk of plantaardige drink
- • 160 ml slagroom of sojaroom
- • 120 g geitenkaas, verkruimeld
- • 4 eieren
- • 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes uit de diepvries, ontdooid)
- • 2 tl verse tijmblaadjes
- • Ook nodig: taartvorm van 23 cm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 15 minuten in de oven, tot het licht kleurt. Laat het iets afkoelen en druk daarna het deeg wat platter.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
- Schik de plakjes pompoen vanaf de rand naar het midden als een rozet op de bladerdeegbodem. Bestrooi met geitenkaas en tijm.
- Roer in een kom de eieren los met de slagroom, melk en wat zout en peper. Schenk dit rustig over de pompoen.
- Bak de taart ca. 30 minuten tot de vulling is gestold.
- Bestrooi met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoen
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
2,05 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!