Salade
Herfstsalade met pastinaak, hazelnoot en gorgonzola
- • Salade
- • 4 personen
- • 321 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g jonge sla
- • 100 g gorgonzola (of vegan alternatief)
- • 2 pastinaken, gehalveerd en in brede repen gesneden
- • 4 el geroosterde hazelnootolie
- • 2 el gedroogde cranberry's
- • 2 el hazelnoten
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 el witte balsamicoazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pastinaakrepen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 el geroosterde hazelnootolie. Bestrooi met zout en peper en rooster 20 minuten in de oven.
- Klop van de overige hazelnootolie, de azijn en de ahornsiroop een dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de sla, pastinaken, gorgonzola, hazelnoten en cranberry's over 4 borden en druppel de dressing erover.
Boodschappen lijst
- Geroosterde hazelnootolie
9,89 100 Ml
removeadd product to cart - Gorgonzola
6,06 170 Gram
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - RAW Hazelnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!