Herfstsalade met pastinaak, hazelnoot en gorgonzola
Herfstsalade met pastinaak, hazelnoot en gorgonzola

Salade

Herfstsalade met pastinaak, hazelnoot en gorgonzola

  • Salade
  • 4 personen
  • 321 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g jonge sla
100 g gorgonzola (of vegan alternatief)
2 pastinaken, gehalveerd en in brede repen gesneden
4 el geroosterde hazelnootolie
2 el gedroogde cranberry's
2 el hazelnoten
1 el ahornsiroop
1 el witte balsamicoazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pastinaakrepen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 el geroosterde hazelnootolie. Bestrooi met zout en peper en rooster 20 minuten in de oven.
  3. Klop van de overige hazelnootolie, de azijn en de ahornsiroop een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de sla, pastinaken, gorgonzola, hazelnoten en cranberry's over 4 borden en druppel de dressing erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.